Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Sinds 27 januari 2016 ben ik gecertificeerd NNK/EOQ Quality Manager. Alle ins and outs over dit proces, de achtergronden, voordelen, een ervaringsverslag van de examendag, plaatjes en nog veel meer: u vindt het hier.

 

Als u met mij in zee gaat, wilt u natuurlijk weten wat voor vlees u in de kuip heeft. Mijn curriculum vitae vertelt u welke mooie diplomas ik heb behaald en waar ik allemaal gewerkt heb. En hoe waardevol ook, dat blijven toch wat droge feiten. Daarom kunt u hier iets lezen over de man achter dat cv. Bijvoorbeeld dat ik oorspronkelijk ben opgeleid als archeoloog, maar nu mijn vrije tijd het liefst op grote hoogtes doorbreng.

Ik heb een zeer brede belangstelling en ik houd van een uitdaging, maar ik neem alleen verantwoorde risico’s. Na mijn opleiding Archeologie, eerst aan de Universiteit van Amsterdam en daarna aan de Freie Universität Berlin, heb ik de academische wereld vaarwel gezegd. Ik ben iets totaal anders gaan doen. ICT had de toekomst en ik heb me laten opleiden tot programmeur. Werk in overvloed, en ik heb inderdaad een aantal jaren als programmeur gewerkt bij een softwarehuis. Bij uitstek een omgeving waar precisie en kwaliteit van het grootste belang zijn, en hier kwam ik voor het eerst in aanraking met kwaliteitsmanagement. Het heeft me niet meer losgelaten. Ik ben kwaliteitscursussen en -vakopleidingen gaan volgen en heb me aangesloten bij verschillende kwaliteitsnetwerken. Ik ben zelfs over kwaliteit gaan schrijven, en ik ben me gaan richten op een heuse carrièreoverstap. Die stap heb ik gezet: aanvankelijk in diverse kwaliteitsfuncties bij ICT-organisaties, maar in 2002 ben ik aan de slag gegaan als Quality Manager bij GoudenGids BV. Daarna zijn er allerlei mooie banen en opdrachten gevolgd bij o.a. Schouten & Nelissen, Maandag, BovenIJ Ziekenhuis, NedTrain.

Omdat het leven niet alleen uit werken bestaat hoe leuk die opdrachten ook zijn ruim ik graag tijd in voor vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Amsterdam, waar ik de intakegesprekken van stadsdeel ZO coördineer. En dan is er mijn grote passie: vliegen. Ik beschik sinds 2006 over een brevet als privvlieger en maak geregeld tochten zowel binnen Nederland als daarbuiten. Maar na een aantal jaren wilde ik meer. Het grote werk. Dus ben ik gaan studeren om het theoriedeel van het verkeersvliegersexamen te halen. Dat betekende een meter ordners doorploegen en 14 pittige examens zien te halen, maar het is gelukt. The skys the limit.